3. helmikuuta 2013

Kirpputoripöydän vuokraaminen kuukaudeksi - tulos!

Vuokrasin Lappeenrantalaiselta kirpputorilta myyntipöydän kuukaudeksi. Myynnissä minulla oli perheeni käyttämättömäksi jäänyttä vaate- ja sisustustavaraa.

Pöydänvuokrahinta oli törkeän kallis, 120 euroa kuukausi. Kirpputori peri koko myynnistä myös 5% provision.

Tuotteiden hintahaarukka oli 0,10 - 20 €.

Suurin osa tuotteista oli myynnissä yhdellä (1) eurolla.

Tuotteita meni kaupaksi 96 kappaletta.

Todelliseksi keskihinnaksi muodostui 2,22 euroa.

Kirpputori tienasi hyvät rahat meidän kierrätysintoilun avulla. Me ei.

Allaolevista tilastoista selviää päivittäiset ja viikottaiset myynnit.

Päivittäisen myynnin ja voluumin kehitys
 Päivittäinen myynti heittelehti rajusti markkinatalouden turbulensseissa. Kalleimmillekin tuotteitteille löytyi ostajansa, kunhan ne olivat ehjiä, siistejä ja hyvin esillä.

Tammikuu oli todennäköisesti huono kirppiskuukausi, koska ihmiset on joulun jäljiltä lahjottu täyteen materiaa. Näin ollen kansalaisten materianhimo on todennäköisesti tyydyttynein juuri tammikuussa kun sitä verrataan muihin kuukausiin.


Myynnin viikottainen kehitys

Tilastojen virhemarginaali on 0%
Sunnuntaina 6.1. kirpputori oli suljettu
Kyseisestä viikkomyynnistä näkee selvästi miten myyntipöydän kunto/siisteys vaikuttaa myynnin määrään. Ensimmäisellä viikolla ostettiin tietenkin laadukkaimmat tuotteet. Lisäksi parilla ensiviikolla jaksoin käydä lähes päivittäin täydentämässä myyntipöytää ja kohentamassa sen siisteyttä.

Mikä oli tulos?



Bensaan kului rahaa, aikaa kului useita tunteja, mutta päästiinpähän ylimääräisestä tavarasta osittain eroon. Paljon jäi vielä myymättä. Ne tavarat taidan antaa hyväntekeväisyyteen.

Jonkin verran tavaraa todennäköisesti varastettiin, koska käytin hälyttimiä laiskasti.


9 kommenttia:

  1. Hei! Mielenkiintoista luettavaa. Olenkin tässä jo hetken etsinyt tämäntapaista Blogia, tilastotiede on tilastotaidetta.

    -KVTKTH

    VastaaPoista
  2. Minä lupaan yrittää parhaani. Mitä hullunkurisempi tilastotaide, niin aina vain parempi. Mutta kaikki tulee perustumaan syvääluotaavaan tutkimukseen ja vankkaan omaperäiseen raakadatan keräämiseen. Taidan käydä ostamassa itselleni lahjomattoman askelmittarin.

    VastaaPoista
  3. Kyllä meidän valtio tarvitsee lisää sinun kaltaisiasi uudisraivaajahenkisiä tilastonikkareita! Peukku.

    -KVTKTH

    VastaaPoista
  4. Kirppiskävijöiden kannattaisi lukea tämä. Itse laskin että mulla menisi bensoihin n. 30 euroa kuukaudessa sillä kirppiksellä todellakin pitäisi käydä lähes päivittäin jos aikoo myydä, sotkuinen ja kuukauden samanlaisena pysyvä pöytä ei kiinnosta ketään. Tuossa jäisi siis "tuottoa" huikeat 50 euroa, tulisi varmaan oikein mojova tuntipalkka jos vielä käytetyn ajan pistäisi ylös... :-D

    Tämä siis niille jotka kauhistelevat kirppistavaroiden hintoja ja ovat hirvittävän kateellisia ja katkeria ettei kukaan vaan pääsisi tienaamaan. Kyllähän se pöydän pito lasketaan lähinnä harrastukseksi, niinkuin kirppiksillä kiertelykin. Jos ihmiset todelliseen tarpeeseen ostaisivat niin eiköhän kauppa kävisi paremmin. Kun kirppiksellä myy niin käyttämättömäksikin jäänyt joku perusvaate ei tahdo mennä eurollakaan koska ostaja ajattelee että alennuksesta saa kaupasta viidellä eurolla, tms. noin niinkuin esimerkkinä. Itselleni kyllä se neljäkin euroa on rahaa, kyllä sillä ostaa jo kuukauden aamupuurot ja jää vielä karkkirahaakin.

    VastaaPoista
  5. Ensinnäkin, onpa mojovat kuukausivuokrat sielläpäin ja vielä provikat päälle!
    Mutta olisin ottanut kantaa tähän euron perusvaate juttuun. Jos perusvaatteella tarkoitetaan esim. t-paitaa tai vastaavaa, ostan todellakin mieluummin uutena, koska mm. Tokmannin aleista näitä saa 1-2 eurolla. Etu kaupasta ostettaessa on myös se, että saa tietysti valita sopivan koon, tuote ei ole venynyt eikä nukkainen, kaupassa on värivalikoima jne.
    Jos kirpparilla myytävä tuote on kaikinpuolin sopiva ja tarvitsen sellaisen, ostan sen. Pelkästä hyvästä tahdosta en halua ostaa, koska raha on arvokasta myös minulle asiakkaalle ja mitä ihmettä teen vaatteilla, joita minulla on jo kaapit pullollaan.
    Noin yleisesti kirppareista: viime aikoina on kirpparitarjonta mennyt alaspäin kuin lehmän häntä. Samat ryysyt valtaavat kirpparipöydät viikosta viikkoon ja kuukaudesta toiseen. Samassa suhteessa tavaramäärä vähenee. Itse etsin kirppareilta mm. elektroniikkaa, käsityötarvikkeita (lankoja, kankaita, korutarvikkeita ym.), kodin tarvikkeita mm. sisustukseen (ei mitään kuluneita kauhoja tms.).

    VastaaPoista
  6. En tarkoittanut esimerkilläni minkäänlaista vaatetta joka maksaisi sekä uutena että kirppiksellä tasan saman, vaikka alennuksesta ostaisikin. Esimerkiksi ns. pitkähihaista T-paitaa tms. ( http://www.google.fi/search?q=pitk%C3%A4hihainen+t-paita&hl=fi&tbo=u&tbm=isch&source=univ&sa=X&ei=vF0WUaiNJonbswar5oFI&sqi=2&ved=0CFoQsAQ&biw=1920&bih=939 ) ei mielestäni saa eurolla uutena, kolme täytyy maksaa vähintään ja se on jo melkoista tuuria. Ja kunnolla tarkoitin todellakin uutta taikka vastaavaa, ei tietenkään kukaan osta nukkaista, venynyttä ja väriä josta ei pidä sekä vielä vääränkokoista? Viimeinen on tietenkin jo vähän tuuristakin kiinni että oikea myyjä ja ostaja kohtaisivat mutta kuitenkin.

    Tarkoitin lähinnä sitä että kirppikselle mennään tekemään nykyään niitä löytöjä, jotain pientä ekstraa tai ylellisyyttä kun ne varsinaiset tarpeet on tyydytetty. Minään löytönä ei kuitenkaan kukaan pidä perusvaatetta eikä sillä ilakoi vaikka olisi maksanut siitä 5 senttiä. Perusvaate tahdo kelvata millään hinnalla ja mahtaakohan niitä kukaan katsoakaan että hinnan edes huomaisi.

    Mitä ihmettä sitten tehdä vaatteilla jonkakaltaisia on kaapit pullollaan jo valmiiksi? Jos kyseisenkaltaiset vaatteet sinulla vaan kaapissa turhana lojuu niin et todella mitään juuri sellaisilla teekään. Perusarkivaatetta pidetään ja pestään jatkuvasti niin että ne nukkaantuvat ja värit haalistuvat, jolloin ne on aika leikata matonkuteiksi tai mitä nyt ikinä ja hankkia uusia. Vaikka kaapit olisivat perusvaatetta aivan täpötäynnä niin ostan kyllä uuden jos hinta on kohdillaan koska tiedän käyttövaatteiden kulumisen olevan vain ajan kysymys ja todellisen tarpeen olevan lähellä.

    Voi sanoa että jokaikinen vaate joka itselläni kaapissa vaan ottaa ja lojuu on jotain vähän erikoisempaa joka ei tahdo löytää sopivaa tilaisuutta käytölle vaikka kuinka mieluinen olisikin. Sellaisista ne kaapin ylimääräiset pullotukset syntyy, ei todellakaan "turhaan" ostetuista perusvaatteista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, minä käsitän perusvaatteen olevan yksinkertaisen vaatteen, ilman minkäänlaisia krumeluureja ja logoja.
      Olenpa nähnyt sellaisenkin ihmeen, että kirpparitangossa roikkui ihan tavallinen yksivärinen gollege-pusero, sininen, merkki joku nobody. Hinta 70 euroa! Luit oikein! On vaikea käsittää, mitä ihminen on ajatellut hinnoitellessaan tuotteen. Minunkin piti vielä katsoa oikein läheltä, etten vain näe väärin.
      Kaikenkaikkiaan olen kuitenkin sitä mieltä, että kyllä tämä kirppistavara on heikentynyt vuosien varrella. Kun kirppikset tulivat, niistä löytyi aivan erinomaista tavaraa. Nyt monet pöydät täyttyvät uudesta krääsästä, joita jotkut kuskaavat mm. Virosta myyntiin. Tällaiset pitäisi kieltää kokonaan.
      Ja kyllä ainakin minun kaapistani löytyy näitä perusvaatteitakin liikaa, puhumattakaan noista, joille ei sitä sopivaa käyttötilaisuutta löydy.
      Kyllähän yksi menekin edellytys on sekin, että kirpparilla on 'hyvä maine'. Ei auta, vaikka myyt kuinka edullisesti hyvää tavaraa, jos kirpparilla ei käy asiakkaita, eikä etenkään toivomaasi kohderyhmää.
      Käyn itse viikottain kirpparikierroksella ja sellaisen huomion olen tehnyt omalta osaltani, että jos pöytä näyttää hyvin tutulta (sama pöytä ollut pitkään samalla myyjällä), eipä sitä tule juuri uudelleen katsottua enää eli olisi kait hyvä, jos sen pöydän saisi vähän erilaiseksi kuin se on ollut edellisviikolla.

      Poista
    2. Joo, perustrikoopaitaa ihan mallina tässä itsekin kyllä koitin kovasti kuvailla vaikka linkissäni olikin nyt noita logollisia kun en ajatellut koko kuviointiasiaa. Vaan niitä kuviollisia nyt sitten ei ihan varmasti saa uutena eurolla.

      Sinulle ehdottaisin isompaa kaappia! ;-) Juuri tulin kirppurorilta, ostin farkut kolmella eurolla. Juuri nyt en niitä tarvitse koska oli pakko vastikään ostaa, siihen upposi silloin 70 euroa kun en löytänyt marketeista, kirppiksiltä, alesta tai mistään muusta halvemmasta paikasta ja vähän kiirekin asialla oli. Lupasin itselleni että tästä lähin katson ja ostan aina edulliset housut kun sellaisiin törmään. Farkut ei siisteinä kauaa kestä varsinkaan jos ei ole useampia, ja useita ei todellakaan ole jos ne maksaa 70e/kpl. Saapa nähdä kauanko menee ennenkuin minulla on farkkuja liikaa, veikkaan että sitä ei tule tapahtumaan. Edullisia, hyvänmallisia ja käytettynä ostettaessa hyväkuntoisia kun ei todellakaan joka oksalla kasva. Säästö on tässä tapauksessa 67 euroa joten antaa vaatekaapin pullottaa vaan... :-)

      Poista
  7. Täällähän on syntynyt keskustelua ja hyvä niin.

    Minun kirppispöydässä olevat vaatteet olivat enimmäkseen lasten- ja naistenvaatteita. Jonkin verran oli tietysti ns. perusvaatetta, mutta kuluneet ja nukkaiset laitoin suosiolla "kaatopaikka" varastoon. "Perusvaatteiden" hinta oli 0,10 - 1,00.

    Sisustustarvikkeet kävivät kaupaksi aika nopsaan, samoin erikoisemmat paidat/mekot. Äitiysvaatteet menivät kanssa kohtuu nopeasti. Vauvanvaatteet menivät vähän nihkeämmin. Tosin niistä oli tarjontaa aika runsaasti muissakin pöydissä.

    Sellainen havainto vielä, että minulla oli Joensuun Jättikirppiksellä kesällä 2011 pöytä. Siellä kauppa kävi kahdessa viikossa lähes tuplasti, mitä täällä kuukaudessa. Ja vuokrakin oli pienempi.

    VastaaPoista